O meni

ja_na_haubici

Jednom davno, portal Saff me prozvao zbog nekog teksta u kojem promovišem nešto što nije u skladu s njihovim vrijednostima, te su onako usput kazali kako živim u Holandiji, i pomalo se bavim novinarstvom.

To je ustvari tačno.

Živim u Amsterdamu, ali ne posjećujem drogerane i ostale blagodati koje ovaj grad pruža. Uživam u nekim drugim čarima Holandije, poput slobodnog tržišta, slobode izbora, manje mahalanja nego kod nas, itd. Iako sam već godinama u inostranstvu, mnogo volim Bosnu, Balkan, Sarajevo, a najviše volim Želju.

Rođen sam i prvih 28 godina proveo u Sarajevu. Zato mi je Sarajevo bilo i ostalo centar svijeta. Gdje god da dođem, najprije sam Sarajlija, zatim Jugosloven, pa Bosanac, musliman itd. Vjeru smatram ličnim izborom i rado bih je izbacio iz institucija, pogotovo iz škola.

Pokušavam doprinijeti zdravijem društvu tako što povremeno nešto i napišem. Budući da ustvari živim od realnog sektora, nemam finansijsko opterećenje, pa mogu pisati šta god želim. Politika me sve manje zanima, tako da volim pisati o određenim ljudima, mjestima koja sam posjetio i generalno lakšim temama.

Nekad ranije sam pisao za nekoliko medija, i to mogu opisati kao uglavnom lijepo iskustvo, ali mi neki od njih i nisu ostali u dobrom sjećanju. Svoje najbolje tekstove sam objavio na portalu http://www.e-balkan.net, ali nažalost sajt je ugašen usljed finansijske krize. Dobre i posjećene članke sam imao i na portalu http://www.6yka.com, ali su oni iz nekog razloga odlučili obrisati sve moje tekstove sa svog sajta, pa ću ih zbog toga ovdje objaviti. Na portalu Radija Sarajevo sam takođe objavio nekoliko posjećenih članaka na temu Evropske unije, i neki se još uvijek tamo mogu naći.

Tri najbolje reportaže se i danas mogu naći na sajtu http://www.h-alter.org, s kojim sam imao i imaću ponovo sjajnu saradnju.

Godine 2011. sam osnovao udruženje građana koje se bavilo edukacijom mladih novinara i studenata. Tada je nastao i portal http://www.novinar.me, koji još uvijek traje, doduše u smanjenom kapacitetu. Tu sam sve vrijeme bio urednik, a kroz taj portal je prošlo mnogo mladih ljudi koji će kasnije postati odlični novinari i zaposliti se u raznim medijima.

Objavljivao sam još na sajtu cafebabel.com, tačno.net, e-novine.com itd.

Pored novinarstva, godinama se pasivno bavim politikom. Član sam Naše stranke i aktivno zastupam njihove stavove.

Ukoliko imate ikakvu sugestiju, kritiku, prijedlog, ili mi želite nešto reći, slobodno me kontaktirajte preko kontaktne forme. Nemojte prijetiti i iživljavati se jer odgovor nećete dobiti. Ako možemo prijateljski i/ili argumentovano razgovarati, tu sam.

Možete me zapratiti i na Fejsbuku ili Instagramu.